Когато учените започват да правят връзката между цигарите и рака,

...
 Когато учените започват да правят връзката между цигарите и рака,
Коментари Харесай

Дилемата на Зукърбърг

 Когато учените стартират да вършат връзката сред цигарите и рака, тютюневата промишленост им „ затваря устата “, само че признава истината десетилетия по-късно, когато е притисната от закона.
Никой не е обвинил Фейсбук в причиняването на рак, само че Марк Зукърбърг сега стои на сходен кръстопът, написа Wall Street Journal в собствен разбор.

Под натиска на възходящия лист от вложители в обществената мрежа и от някогашни шефове, доста от които обществено оповестиха, че Фейсбук е пристрастяващ и нездравословен за демокрацията, създателят и основен изпълнителен шеф на компанията даде обещание да „ поправи “ Фейсбук. Той възнамерява да го направи по няколко метода, в това число „ като се увери, че времето във Фейсбук, е добре прекарано “. 

Освен това неотдавна Зукърбърг сподели на вложителите, че желае компанията „ да предизвиква смислени обществени взаимоотношения “, допълвайки, че „ времето, прекарано в обществената мрежа, не е самоцел “.

И тук идва въпрос за няколко милиарда $: Готов ли е Зукърбърг да жертва доходи в името на положителното за над 2 милиарда консуматори на обществената мрежа?

Зукърбърг към този момент съобщи, че компанията му ще наеме толкоз доста модератори на наличие, с цел да се оправи с подправените вести и с съветската интервенция, че това ще засегне облагата на компанията, само че дали ще продължи още напред и ще промени основите на логаритмите на Фейсбук в името на психологичното здраве на потребителите, към момента не е ясно.

Фейсбук - компания, която Зукърбърг основава, до момента в който е в колежа, се е трансформирала толкоз доста, че даже основателят ѝ мъчно привиква с обстоятелството, че тя е международна мощ.

През юни той промени задачата на компанията от „ свързане “ на света до доближаване на света. Той твърди, че е считал, че в случай че даде глас на хората, ще направи света по-добър, „ само че нашето общество към момента е разграничено. Сега имам вяра, че имаме отговорността да създадем даже повече “.
 
През декември специалисти, провели лични проучвания, оповестиха обществено, че макар че директната връзка и шерването сред обособените хора и дребните групи във Фейсбук могат да имат положителен резултат, разглеждането и потокът от статусите на останалите в обществената мрежа прави хората нещастни.

В изследване, извършено при започване на 2017 година, основаната във Англия Royal Society for Public Health кара 1500 младежи да оценят петте най-големи обществени мрежи, с цел да открие дали те са положителни или неприятни за психологичното здраве. Резултатите демонстрират, че всички, без една от мрежите, имат отрицателен резултат върху психологичното здраве на хората. Фейсбук, Twitter, Snapchat и Instagram карат потребителите да наблюдават от близко живота на другите – феномен, прочут като обществено сравняване. Изключение е единствено YouTube, частично, тъй като динамичността там е връзка от един към доста, до момента в който персоналната връзка се случва най-вече в мненията.

 

Друго изследване, направено от учени от Университета на Тел Авив, също показва, че Фейсбук може да накара потребителите на обществената мрежа да считат, че животът им не е толкоз прекрасен, колкото този на другите. Интересното е, че резултатът е изключително изразен при младежите, само че понижава с възрастта – на практика не съществува при потребителите над 30 години, твърди Охад Барзила, един от създателите на изследването.

Проучвания демонстрират, че това какъв брой доста ползвате обществените мрежи е също толкоз значимо, колкото това по какъв начин ги ползвате. Това важи за всичко, което хората използват, тъй че несъмнено не е изненада.

" Нека си представим, че един от изводите от това изследване е, че най-хубавото за хората ще бъде да понижат използването на Фейсбук и да влизат в него единствено един път седмично “, разяснява Робърт Краут, професор в Carnegie Mellon University. “Какви ще бъдат последствията за бизнеса, в случай че изследването стигне до този извод? “

Може скоро да разберем. Фейсбук евентуално има силата да ни отблъсква, в случай че желаеме да употребяваме услугата по рисков метод. Социалната мрежа към този момент употребява част от най-развития изкуствен интелект, с цел да ни кара „ да се ангажираме “ с нейните артикули и реклами. Публичните изказвания на компанията подсказват, че тя счита, че може да употребява същите тези принадлежности, с цел да кара потребителите да не прекаляват с потреблението.

Фейсбук към този момент взема ограничения за променянето на част от услугите си, най-вече нюзфийда, сърцето на нейния триумф след стартирането му през 2006 година Както показват от компанията, тези стъпки включват неща, за които Фейсбук има вяра, че ще понижат ангажираността към услугата, в това число скриването на кликаемите, подправените вести и промотирането на изявления от другари.

Очаквано в този момент Фейсбук се насочва към аспекти на своите услуги, които тя и други настояват, че са по-добри за нашето психологично здраве. 

Фейсбук е построена върху концепцията да сближи света, както гласи задачата ѝ. Иронията е, че Зукърбърг се сблъсква с казуса, че платформата наподобява пристрастява и е нездравословна за хората. За разлика от основните изпълнителни шефове, които преди отричаха вредите от своите артикули, Зукърбърг наподобява по-готов да признае какво се случва. 
По публикацията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР